Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Kia e-Niro 64 kWh

e-Niro chockar med nästan 46 mil i räckvidd enligt WLTP-cykelns testbänk. Men hur långt går den i verkligheten? Och är detta elbilen för ­vanligt folk?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

De stora nyheterna handlar om två av elbilarnas klassiska Akilleshälar – pris och räckvidd. Med det nya batteriet på 64 kWh – samma som i Hyundai Kona Electric – får Kia e-Niro en räckvidd på 45,5 mil i WLTP-cykeln. Jämfört med närmaste konkurrenterna är det en himmelsvid skillnad. Nissan Leaf, bästsäljaren bland elbilar i lilla mellanklassen, klarar 27 mil i WLTP-cykeln. Lilla Renault Zoe klarar 31,1 mil.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!