Ny ljusgeometri och skarpare ”tigernos” märks som nyheter fram liksom skarpare veck och nya dimljus. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Kia Picanto 1,0 T-GDi 100 hk GT Line

Kias minsting uppdateras och växer till sig. Men inte i mått mätt. Nya tekniska funktioner hämtas från större modeller men Picanto är fortfarande liten – på gott och ont.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Kias minsta modell Picanto, lanserad 2017, uppdateras. Inte mycket att skriva hem om, ­tänker du, men i fjol var detta landets bäst säljande modell som mäter in på under fyra meter i längd. Kosmetiskt märks mer aggressiv form i fronten och på baken samt ny strålkastargeometri, mer har hänt under skalet.
Pekskärmen har nytt utförande och har växt till åtta tum och framför ratten finns en 4,2 tums färgskärm kopplad till ­färddatorn. Bilen har ett nyckellöst system med startknapp. En större nyhet är dock adderandet av säkerhetsfunktioner. Dessa känner vi från märkets större modeller men även från senaste upplagan av syskonmodellen Hyundai i10 (se provkörning i Teknikens Värld ­nummer 4/2020). Filvarning och assistans, dödavinkeln­varnare, krockvarnare, trötthetsvarnare och varning/autobroms för bakomvarande fordon när man backar hör till dessa. Funktioner som man inte är bortskämd med i denna storleksklass.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!