Foto: Wolfgang Groeger-Meier

Provkörning av Kia ProCeed 1,6T GDi

Nya Kia ProCeed ska flörta med bilköpare som väljer bil med hjärtat. Men om man nu väljer med hjärtat, väljer man då verkligen en Kia? Shooting brake-bakdel och roligare köregenskaper går i diametral motsats till märkets annars förnuftiga image.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Kias styrka de senaste femton åren har varit deras insikt att förstå vem köparen är. De har aldrig försökt vara något de inte är. Deras kunder är människor som i mångt och mycket skiter blanka fan, ursäkta språket, vad de åker runt i. I Kias värld trumfar alltid lågt pris och hyfsade lastmöjligheter en sportig framtoning och fyra ringar i fronten. Det är inte konstigt att man finner dem i topp i svenska nybilsförsäljningen 2018, endast slagna av Volvo och Volkswagen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!