Likheterna med föregångaren är som bortblåsta. Sorento har tuffat till sig. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Kia Sorento 1,6 T-GDI Plug-in Hybrid AWD

Att en laddhybrid har fyrhjulsdrift eller sju sittplatser är ovanligt, konkurrenter som kombinerar de två är få och dyra. Vi kör nya Kia Sorento laddhybrid och ser om den har vad som krävs för att bli den nya folkfavoriten.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Nya Kia Sorento skäms inte för sig. Föregående generations runda, anonyma former smälte in i mängden. Men nya Sorento sticker ut hakan med ett aggressivt formspråk, och det med rätta. Från att tidigare varit en av flera billiga sjusitsiga suv-alternativ är nya Sorento mer relevant än någonsin nu när den koreanska bjässen är här som laddhybrid.

Med 481 centimeter på längden, 190 på bredden och 170 på höjden är den inte lika stor som den ger sken av. Sjusitsiga konkurrenter som Volvo XC90 och Ford Explorer är drygt två decimeter längre. Storleksmässigt är Sorento närmare Volvo XC60 (469 cm) och BMW X3 (471 cm), bilar som Sorento även prismässigt konkurrerar med. För Sorento är ingen billig bil – instegsversionen kostar 569 900 ­kronor men de flesta lär nog lägga till paketet Advance vilket höjer priset till 599 800 kronor.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!