Tredje generationen Kia Sorento har fått moderna former men dras med gammal drivlina.

Provkörning av Kia Sorento 2,2 CRDi AWD

Sorento, en av de modeller som har lyft Kia i Europa, lanseras nu i ny tappning. Det är en större, rymligare och lyxigare, men inte helt ny, Sorento som ska ta sig an den hårda konkurrensen i suvsegmentet.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Några av de allra mest framgångsrika tyska bilmärkena har gjort det i flera år och nu slår även sydkoreanska Kia in på den nya vägen när tredje generationen Sorento lanseras som en helt ny modell. Trots att den inte är det. Trenden inom bilindustrin går mot snabba modellanseringar och kortare livscykler, det är viktigare att få ut något på marknaden som ser nytt ut än något som faktiskt är helt nytt. Volkswagen har anammat strategin sedan flera år med bland annat Passat och Golf och BMW har gått en liknande väg med X5 och X6 som rent tekniskt är halvnya trots att de presenteras som helt nya modeller.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!