Provkörning av Kia Sportage 2,0 CRDi Ecodynamics+

Den bästsäljande Kian ska nu bli ännu bättre. Sportage uppdateras med försiktiga designförändringar men desto större motornyheter, däribland nya dieselmotorer och ett mildhybridsystem.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är varmt i Frankfurt i dag. Omkring 30 grader och soligt. Luftkonditioneringen i bilen går för fullt för att hålla innertemperaturen på 21 grader, men plötsligt när jag rullar fram mot ett rödljus stängs motorn av och kupéfläkten med den. Friskluftsutblåsen som tidigare fyllt kupén med svalkande vindar är nu bara tysta och svarta gapande hål. Vad är det som händer? Jo, det som händer är att Kia lanserar­ en uppdaterad version av mellanstora suven Sportage och exakt varför det innebär att luftkonditioneringen stängs av ska vi återkomma till.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer