Provkörning av Kia Stinger GT 3,3 T-GDI

Som enda svenska tidning provkör Teknikens Värld Kias nya värsting, Stinger. Häng med till Nürburgring där vi kör bilen innan den officiella provkörningen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Stinger är för Kia vad R8 är för Audi och i8 är för BMW. En modell som inte nödvändigtvis ska dra in pengar i företaget, utan främst ska visa vad de kan och höja märkets status. Kia Stinger är varken en supersportbil eller någon futuristisk laddhybrid. Kia Stinger är tydligt uttalat en Gran Turismo, en bil som har bra prestanda men snarare är byggd för att åka snabbt och bekvämt på längre sträckor än snabbt på banan. Ändå står jag nu i depån till ­världens mest omtalade racingbana, Nürburgrings nordslinga. Varför?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!