Koenigsegg Agera R Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Koenigsegg Agera R

Precis innan kroppen ska tråckla sig in bakom ratten skenar pulsen. På frågan om allt är okej nickar huvudet instämmande av ren rutin. Tankarna snurrar och själen är halvvägs till nirvana när alla 1 115 hästkrafter vaknar med ett vrål. På en millisekund fokuseras tankarna och allt känns självklart – jag har hittat hem.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det känns som att kliva ner i en skyddsbunker. Den välvda vindrutan och låga takhöjden ger ett intryck av att sitta säkert, eller fängslad om man så vill. Sidorutorna bjuder inte på mycket utsikt, precis som den minimala bakrutan där sikten ändå störs av vingen på bakstammen. Motorn frustar diskret på tomgång. Ett snabbt tryck på växelpaddeln lägger i ettans växel. Gör ett tappert försök att kolla ut genom rutorna innan de breda däcken sakta börjar rulla på den vattensjuka grusparkeringen. Utanför bilen råder klassisk vårvinter. Snön tinar, vägbanan är ömsom torr, ömsom snöblandad. Längs europaväg 14 pågår en febril aktivitet av saltstänkta bilar fyllda till bredden med fjällfirare som antingen ska hem eller bort, och vi då, vi som sitter i Tor och hans hammare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!