Provkörning av Lamborghini Aventador SVJ

Världen är föränderlig men vissa saker verkar aldrig gå ur tiden. Superfarkoster­ som vill vara värst attraherar och när Lamborghini S.p. A. stjäl rekordet från självaste Porsche 911 GT2 RS runt Nordslingan genom att vara drygt två sekunder snabbare skriver man in sig i historieböckerna för evigt.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Värnplikten i kompaniets första eldledningspluton på Artilleriets stridsskola, ArtSS, i början av 1990-talet har satt sina spår i minnesbanken. Nedslagshastigheten hos en projektil är minst 200 meter per sekund, efter sin fartflykt från haubits modell 77 två mil bakom stridslinjen. Nedsjunken, gömd bland mossa och sly, var det enda som hördes innan nedslagsplatsens explosion blev synlig borta vid ”fienden” var det typiska vinande tjutandet uppe i luften. Swiiiijjsch-booom. Alltid lika spektakulärt, framför allt om koordinater och tänkt målplats stämde överens. ”Rätt i sida, rätt i längd” var returrapportering tillbaka till de högre befälen om allt klaffade. Sedan kunde tjutandet med efterföljande kanonader ta vid samtidigt som man drömde sig bort till när trossen skulle servera fältlunchen. Ärtsoppa om det var torsdag.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!