Land Rover Defender 110 TD4

Provkörning av Land Rover Defender 110 TD4

Debuten skedde för sex decennier sedan men reliken är ”still going strong”. Land Rover har bytt ut motorn på Defender och pacemaker-operationen verkar ha varit lyckosam.v

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Hur gammal kan en Land Rover egentligen bli? Redan 1948 debuterade urmodellen Serie I och formen är skrämmande oförändrad sedan dess. Under skalet har det skett flera tekniska landvinningar genom åren. 1957 hittade den första dieselmotorn, från brittiska tillverkaren Perkins förstås, sin plats under den platta aluminiumhuven, 1968 flyttade strålkastare ut till framskärmarna (Serie II), 1983 försvann bladfjäderchassit och året där på förlängdes axelavstånden från 88 till 90 tum på den korta versionen respektive från 109 till 110 på den längre. 1990 bytte modellen namn till Defender – Försvarare. Annars är det mesta sig likt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!