På bredden. Land Rover utökar sitt utbud med två nya Defender-modeller, två värstingar. Foto: Jan-Erik Berggren

Provkörning av Land Rover Defender P400e och V8

Klimatsmart jätte med ett CO2-värde på 74 gram och en räckvidd på el på 4,3 mil. Eller klimatosmart men underbar V8 på 525 hästkrafter och 0-100 km/h på 5,2 sekunder, med en bil som väger 2,5 ton. Land Rover tar till det extrema när de breddar Defenderfamiljen. Bilen som redan kunde nästan allt kan ännu lite mer.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vi var många som såg väldigt mycket fram emot den nya Land Rover Defender som presenterades för allra första gången sommaren 2020. Bilen gick till final i Årets Bil 2021 men kom sexa, av sju i final, på 164 poäng.
Defender tog delvis revansch med flera priser, inte minst hemma på de brittiska öarna, och hyllades bland annat för sin design.

Defender lanserades med en rätt tveksam fyrcylindrig dieselmotor under huven. Så inte undra på att presentationen då handlade mest om design, livsstil och de olika funktionerna. Den nya inredningen fick stor uppmärksamhet och vår provkörningsförare Erik Wedberg undrade lite försiktigt om inte Defender blivit ”lite för fin i kanten”.
Jodå, det finns fortfarande ruffa och tuffa detaljer men det är ingen tvekan om att Land Rover Defender blivit mer ombonad och gått mer åt det lyxiga hållet – om än inte alls lika långt som värste konkurrenten Mercedes G-klass.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!