You'll never walk alone. Ett Liverpool-fan samsas om utrymmet i nya Londontaxin med en Chelsea-supporter. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av LEVC TX eCity

En av världens mest ikoniska bilar kommer till Sverige och ska konkurrera med bland annat Volvo V90. Vi provkör Londontaxin LEVC TX eCity!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Har du någon gång varit i London eller bara sett något videoklipp därifrån är du troligen bekant med Londontaxin. TX, som modellen egentligen heter, är lika starkt förknippad med staden som Big Ben eller Piccadilly Circus. Därför är det med förvånade blickar vi möts när vi susar runt i Stockholmstrafiken med en burgundyröd Londontaxi av senaste generationen, LEVC TX5. Ett krångligt namn som inte är självklart hur man uttalar. LEVC står för London Electric Vehicle Company och ägs sedan 2013 av kinesiska Geely som även äger Volvo.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!