Lexus NX har uppdaterats med laddhybriddrivlina, ungefär samma som i Toyota RAV4. Foto: Hans Berggren / Teknikens Värld

Provkörning av Lexus NX 450h+

Sju år efter att Lexus lanserade suven NX uppdateras den till en nästan helt ny bil. Ny design, infotainment och framför allt drivlinan som får modellen att passa nutiden.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

En oktobermorgon på Mallorca, den startar med solsken men tas efter en stund över av dunkla moln. Vi skyndar oss till den vita bilen som står prydligt uppradad bredvid likadana bilar, som allihop väntar på att få köras av ett gäng journalister. Bilen välkomnar med en varm och inbjudande interiör, och när vi har satt oss i bilens röda sportsäten stänger vi dörren till den gråa och tunga atmosfären.

Vi rullar iväg enligt navigatorn som pratar övertydlig robot-svenska med oss. Batteriet visar 100 procents kapacitet, men inte hur lång räckvidden är, trots att bilen slagit över till ”EV Mode”. Ja, för Lexus NX har alltså uppdaterats med ett litiumjonbatteri. Modellen heter 450h+ och är en fyrhjulsdriven laddhybrid.
Drivlinan känns igen från Toyota RAV4 Laddhybrid, det är en kombination av koncernens välkända hybridsystem (som nu är inne på sin fjärde generation) och ett laddhybridsystem. Förbränningsmotor fram och elmotorer både fram och bak.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!