Provkörning av Lexus RX 450hL

För att locka till sig välbeställda barnfamiljer har Lexus sträckt ut sin stora lyx-suv RX på längden och klämt in en tredje sätesrad. Teknikens Värld kör och provsitter så klart längst bak.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Lexus är lite av en udda fågel i Sverige. I andra delar av världen är Lexus etablerade som premiummärket nummer ett, men i Sverige lever de en mer undanskymd tillvaro. Visserligen har de väldigt nöjda kunder, men de har inte samma självklara plats i gemene mans våta bildrömmar. För er som inte är så bekanta med Lexus modellprogram så är RX med och konkurrerar i kategorin ”stora bilar som många vill ha men inte har råd med” där BMW X5, Audi Q7 och Volvo XC90 hör hemma. RX 450hL är alltså en stor SUV där tillägget ”L” står för att den är förlängd och sjusitsig. Men förutom längden och några ytterligare smådetaljer är den identisk med vanliga RX som kom 2015.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!