Givetvis var det från Lola T70 som the Kinks tog sin inspiration till låten Lola från 1970, något annat vore ju otänkbart... eller? Foto: Patrik Lindgren / Klassiska Bilar

Provkörning av Lola GTD T70

Steget från fullt på femman längs Mulsannerakan på Le Mans till tomgångssurr på tvåan genom Trollbäcken centrum är monumentalt. Häng med när vi njuter av en Lola GTD T70 – racersportvagnen för allmän väg.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Patrik Lindgren, en av våra fantastiska fotografer suckar vant: Det blir precis som vanligt, han kommer inte att vilja kliva ur bilen.
Patrik är alltså även en utmärkt människokännare och han känner igen beteendet – likt ett barn som vägrar lämna lekplatsen trots att middagen är klar där hemma, sitter jag stenhårt förankrad med händerna på ratten trots att körningen är över. Så sent som förra våren när jag fick köra en äkta Lola T70 (Teknikens Värld nr 10/2011) hände samma sak. Och nu, inför ögonen på bilens ägare Lasse Johansson från Tyresö, ser Patrik samma beteende när jag kör replikan – Lola GTD T70. Vad ska jag säga? Jag är torsk!
Racersportvagnar är min grej, helst ska de vara från sent 1960-tal med motorn i mitten och med tillräcklig utstrålning för att få Trollbäcken centrum att stanna till. Och det är precis vad som händer och jag klandrar ingen. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!