Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Lynk & Co 01 PHEV

Syskon eller kusin, company eller connected, bil eller mobilitet? När Lynk & Co 01 äntligen kommer till Europa ställer sig frågetecknen på rad. Vad är det här egentligen? Och går den ens att köpa? Då börjar vi då – och svarar på alla frågor.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vi kan väl börja med släktskapet med Volvo. Lynk-bilarna delar plattform med Volvos mindre modeller och när det av Volvo delägda bolaget CEVT fick uppdrag att utveckla plattformen CMA fanns hela tiden Lynk med i tankarna. Geely ville starta ett nytt bilmärke som skulle positioneras som en lite billigare Volvo, eller rättare sagt är idén att Lynk & Co ska ta Volvos plats i näringskedjan när Volvobilarna blir ännu dyrare och lyxigare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!