Provkörning av Mazda 2 1,5 Sport

Provkörning av Mazda 2 1,5 Sport

Vettiga Mazda 2 har blivit av med två dörrar, blivit lite mindre praktisk och samtidigt fått lite nättare linjer från B-stolpen och bakåt. Vi provar den med 1,5-litersmotorn som har fått det förpliktande tillägget Sport.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

163 millimeter är inte mycket, men för Mazda 2 i tredörrarsutförande är det en högst väsentlig siffra. För att insteget till baksätet inte ska bli en akrobatisk övning i den högre skolan har bilen framfällbart passagerarsäte och framdörrarna har förlängts med just 163 millimeter, vilket gör dörrbladen till bland de längsta i klassen. För att behålla krockrigid­iteten (femdörrarsmodellen har fem stjärnor i Euro NCAP) har sido­krockbalkarna gjorts 25 procent grövre samtidigt som B-stolparna har förstärkts.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!