Provkörning av McLaren 570S

McLaren tar för första gången klivet ned från supersporthimlen och börjar röra sig bland vanliga dödliga sportbilar. Men hur vanligt är det egentligen med mittmotor, bakhjulsdrift och 570 hästkrafter?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Efter flera veckor präglade av Volkswagens dieselfusk är det befriande att ge sig i kast med något helt annat. När McLaren visar sin nya instegsmodell 570S med V8, dubbelturbo och 0-100 km/h på 3,2 sekunder är det ingen som frågar om kväveoxidutsläppen. Många är övertygade om att alla biltillverkare ­fuskar med alla förbruknings- och utsläppssiffror. McLaren har med all sannolikhet inte gjort det. Nya 570S drar dryga litern per mil och släpper ut 249 g/km i EU-körcykeln… Har de fuskat så har de fuskat dåligt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!