Foto: McLaren

Provkörning av McLaren 600LT Spider

Engelska sportbilstillverkaren McLaren ligger inte på latsidan när det gäller att spotta ur sig nya modeller. Nu kommer den öppna Spider-versionen av den lättade och bankörningsfokuserade 600LT. Går det verkligen att höja upplevelsen ytterligare? Vi sticker till ett ovädersdrabbat Arizona och tar reda på svaret.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Minnesgoda Teknikens Värld-läsare minns att vi provkörde nya McLaren 600LT på Hungaroring i höstas (se TV nr 23/2018). Den lättade och förlängda, LT för ”Longtail”, versionen av Sport Series-modellen 570S visade sig vara en nöjesmaskin utan like. 100 kg lättare och bestyckad med bättre bromsar och optimerat chassi plus 30 extra hästkrafter är LT för McLaren vad GT3 är för Porsche. Lekfullare, med mer spritt i kroppen. Särskilt minns undertecknad hur varmt och svettigt det var att ratta runt 600 Longtail i en bil som saknade luftkonditionering – allt för att spara vikt – runt en bana i högsommarhetta.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!