Elakt svart med mattsvarta fälgar. Korta överhäng, långt axelavstånd ger ett kompakt format men ändå ett stort fotavtryck. Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av McLaren F1

McLaren chockade motorvärlden med F1-modellen, lanserad vid Monacos GP 1992. Materialval, konstruktionsteknik, prestanda och användarvänlighet - allt var i en klass för sig självt. Den första riktiga hyperbilen föddes innan begreppet ens fanns och snudd på 25 år senare provkör vi besten som nu nått en legendstatus av episka mått.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Om man hårddrar historien så föddes McLaren F1 ur en misär, men som vanligt så beror saker och tings varande på de referenspunkter som de berörda personerna i historien hade vid det aktuella tillfället. Det kan tyckas vara märkligt att snacka om timing och misär när världens kanske fetaste bil någonsin står till vårt förfogande för provkörning med dörrarna uppfällda, men bara vänta. Det blir ganska intressant.

Foto: Glenn Lindberg

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!