Mercedes A-klass Foto: Mercedes

Provkörning av Mercedes A 250 BlueEfficiency

Mercedes A-klass hade en besvärlig uppväxt. Trillade tidigt omkull och fick genomgå en dyrbar operation. Men den lilla tysken har repat sig bra och är nu som tonåring en riktig glänsare som borde kunna attrahera både män och kvinnor.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Nya A-klass är en radikalt ny bil jämfört med den gamla som är högbyggd, har dubbelgolv och ett ganska intetsägande utseende. Gamlingen är en bra bil, men Mercedes var inte nöjda med försäljningen trots att det pumpats ut två miljoner exemplar sedan starten 1997.

Mycket vill ha mer, därför är nya A-klass en totalt ny bil på alla sätt.

Framtoningen är sportig och nykomlingen är ju förbaskat snygg med sin fräcka front och muskulösa utstrålning i övrigt. Det framstår helt klart att Mercedes satsar på en yngre målgrupp och det är möjligt att hatten inte får plats längre men väl kepsen.

Nya A-klass är 18 centimeter lägre än föregångaren och är nu 143 centimeter hög, 430 centimeter lång och 178 centimeter bred. Bilen är nummer två (efter B-klass) som byggs på Mercedes nya bottenplatta MFA (Modular Front Architecture) för framhjulsdrivna bilar. Men det finns i förlängningen möjlighet till fyrhjulsdriften 4-Matic och A-klass är förberedd för detta med multilänkaxel bak.

Denna A-klass är för övrigt bara början på en ny era. Det kommer att byggas fler versioner av A-klass, bland annat en coupé och en suv.

Mercedes A-klass ger ett i stort sett helgjutet intryck vid vår första provkörning i Slovenien, på både bra och dåliga vägar.

Första intrycket är att styrningen är väldigt bra. Lätt men ger samtidigt känsla även i mittläget vilket är en akilleshäl för många tillverkare i dag.

A-klass är tyst, mycket tyst. Det är bara ett lätt morr från motorn som kan skönjas och det stör inte alls.

Chassit är väl avstämt. Den här bilen har sportchassi men sväljer vägens ojämnheter väldigt bra trots det. Det går också att stå på rejält i kurvorna utan att A-klass sviktar. Inga tendenser till vare sig över- eller understyrning.

Och det är gott om plats både i fram och baksäte. Det är klart att den nya karossutformningen kan ställa till det för väldigt långa personer, men för en majoritet av oss fungerar det. Om det finns något att klaga på är det att bagageutrymmet är mindre än både BMW 1-serie och Audi A3, visserligen inte så mycket men i alla fall. Dessutom är jag inte speciellt förtjust i automatlådan, enda alternativ i A 250. Den motorbromsar kraftigt i vissa lägen och jag upplever att bilen gör halt på direkten.

Men det finns ju andra motoralternativ och de går att beställa med manuell låda.

Nya Mercedes A-klass angör Sverige i höst (vissa modeller). Den gör det med bland annat aluminiumfälgar, luftkonditionering, ljudpaket med sex högtalare, USB-anslutning och bluetooth. På säkerhetssidan finns förutom de normala krockkuddarna även knäkrockkudde. Därtill trötthets- och kollisionsvarnare.

Och som vanligt när det gäller Mercedes finns det en hel radda med paket som ökar komfort och pris.

På tal om pris har Mercedes A-klass ett instegspris på 219 000 kronor vilket är billigare än både BMW 1-serie och Audi A3.

Offensiven har inletts!

Mercedes A 250 BlueEfficiency

Pris

299 900 kronor.

 

Motor

Bensin. 4-cyl rak tvärmonterad, 2 överliggande kamaxlar, 4 ventiler per cylinder. Turbo. Kompression 9,8:1. Borrning/slag 83/92 mm, cylindervolym 1 991 cm3. Max effekt 211 hk (155 kW) vid 5 500 r/min, max vridmoment 350 Nm vid 1 200 r/min.

 

Kraftöverföring

Motorn fram, framhjulsdrift. 7-växlad automat.

 

Fjädring/hjulställ

Skruvfjädring, krängningshämmare. Fram fjäderben med undre triangellänk och krängningshämmare. Bak multilänkaxel, fyra länkar.

Styrning

Elektromekanisk kuggstångstyrning med servo. Vändcirkel 11 meter.

 

Bromsar

Skivor fram (ventilerade) och bak. Låsningsfritt system.

 

Hjul

Fälg 7,5 tum, däck 225/45 VR 17.

 

Mått/vikt (cm/kg)

 Axelavstånd 270, längd 429, bredd 178, höjd 144, spårvidd f/b 154/154. Markfrigång 11-12 cm. Tjänstevikt cirka 1 445, maxlast cirka 525, max släpvikt 1 990. Tank 50 liter. Bagagevolym (VDA-liter) 341 – 1157.

 

Fartresurser*

Toppfart 240 km/h. Acceleration 0–100 km/h 6,6 s.

 

Bränsleförbrukning*

Stad i.u, landsväg i.u, blandad körning 0,62 l/mil. CO2 145 g/km.

 

Garantier

Nybil 2 år, vagnskada 3 år, rost 30 år. Mobilitetsgaranti vid förnyad service

 

Skatt

880 kronor per år.

 

* Tillverkarens uppgifter.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!