Provkörning av Mercedes-AMG G 63

Vill man synas är nya Mercedes-AMG G 63 ett säkert kort. Det kommer att slängas blickar av avund, åtrå, avundsjuka och kanske även en gnutta avsky efter en när man glider ned längs paradgatan i storstädernas centrum. Men är G-klassen numer bara en tjänstebil för oligarker eller har den kvar de terrängegenskaperna och den råhet som ledde den till framgång?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Languedoc-Roussillon är en provins i södra Frankrike. Kisar man ser man hur Pyrenéerna ståtligt sträcker ut sig i fjärran mot den spanska gränsen. Provinsen är en stor producent av vin och stadens hjärta heter Carcassonne, mest känd för gamla stan som omges av en fästning med anor hela vägen tillbaka till romartiden. Men vi är varken här för att dricka franska viner eller flanera längs kullerstensgator, vi är här för att köra Mercedes nya version av den nästan lika anrika G-klassen och närmare bestämt den mest råbarkade av de alla, AMG G 63.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!