Rejäl grill och den stora stjärnan i fronten visar -tydligt vilket märke föraren köpt. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Mercedes-AMG GLB 35 4Matic

Mercedes har gett sin mittemellan-suv GLB en precis lagom AMG-behandling. Med goda utrymmen och möjlighet till sju sittplatser kan det verka rätt på papperet. Och egentligen är det inget fel på paketeringen, men vem ska köpa den?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Opel Zafira II OPC, Mercedes R 63 AMG, till viss del även Volkswagen Passat R36. Sportiga och helt obegripliga. När man ser dem i trafik är det omöjligt att inte vrida på nacken! De är magnetiska – inte bilarna då – ägarna. Man fattar ingenting, man undrar, vem var galen nog att köpa en sån? Att blanda familjebil och sportighet är en ekvation som är svår att trovärdigt få ihop. Den enda som verkligen lyckats och blivit en modern ikon är Audi RS6, vild som en Lamborghini och förnuftig som en Volvo i kombikaross. Frågan är om inte historieböckerna kommer förpassa Mercedes-AMG GLB 35 4Matic till den kategorin uppräknade bilar i inledningen? För varför sporta till en sjusitsig liten suv, och vem tilltalar den?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!