Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic+

Stor bränsletörstande suv är lika inne som spikmattan, 5:2-dieten och internetcaféet. Inte alls med andra ord, i dag kör folk elbil och spelar padel. Hur bra än Mercedes-AMG GLE 63 S med V8-motor må vara, är det den sista i sitt slag.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Öppnar förardörren och klättrar in i förarstolen. Man slår sig inte ned i GLE 63 S, man bestiger den likt det berg den är. Tur att det invändigt finns stora handtag att greppa lite här och var. Kramar den tjocka ratten, klädd i kolfiber och alcantara – två material som signalerat lättbygge sedan 70-talet (+4 600 kr). Rattvärme är något du får göra avkall på om du ska leva det sportiga livet. Och särskilt lätt är bilen inte heller för den delen.
Tjänstevikt på 2 644 kg och en maxlast på knappa halvtonet gör att bilens totalvikt landar på 3 120 kg. Bannade Fläsk-Fia!, som Martin Ljung en gång sa.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!