Provkörning av Mercedes C 200 Cabriolet

Mercedes har inte haft en cabriolet i C-klassen sedan 2009. Men nu är det dags igen. Nya C-cabriolet är lika stor som nuvarande E-klass cabriolet och faktiskt också dyrare.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Lågtrycket hänger över den gamla italienska turistmetropolen Trieste och det duggar lätt. Men det är högtryck på cabrioletmarknaden: Mercedes har nu inte mindre än fem öppna modeller; SLC, SL och dessutom C-, E- och S-klass Cabriolet. Jag sitter i senaste nyheten: C-klass cabriolet som lanseras i Sverige sommaren 2016. En tung cab-nyhet som ligger farligt nära storebror E-klass cab i storlek och pris. Den är faktiskt lika lång som nya E-klass cabriolet och dessutom 13 000 kronor dyrare! En förklaring till prissättningen är att E 200 lanserades 2009 och bygger på gamla C-klassen. Nästa år kommer en ny generation E-klass cabriolet, och den blir med all säkerhet betydligt större och dyrare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer