Provkörning av Mercedes E 300 de

Mercedes nya laddhybrid i E-klassen kombinerar eldrift med den i dag nästan uträknade dieselmotorn. Resultatet är en välkörande och snål landsvägskryssare som klarar fem mil på eldrift.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Greppet är minst sagt förvånande. Mercedes kombinerar det mest heta på bilmarknaden – laddhybriden – med den mest iskalla tekniken i bilvärlden – den självantändande diesel­motorn. Motiven tycker Mercedes är uppenbara. Dieselmotorn ger bilen en överlägsen ekonomi på långresor, och eldriften ger ett miljömässigt och ekonomiskt plus på korta resor. Räckvidden är upp till 54 kilometer på ren eldrift.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!