Provkörning av Mercedes eVito

Elektrifiering av mindre transportbilar har funnits ett tag men att driva större transportbehov och större bilar enbart på el är ganska nytt. Mercedes har försökt tidigare med Mercedes Vito E-Cell. Nu har Mercedes uppgraderat tekniken och satsar på nytt med eVito.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Nissan har sin E-NV200 som är en renodlad elbil med en lastkapacitet på 4,2 kubikmeter. Renault Kangoo Z.E. och Peugeot Partner Electric är andra spelare som erbjuder något mindre utrymme. Mercedes går ett steg till när de erbjuder eVito med förmåga att lasta sex kubik, eller den längre varianten som rymmer 6,6 kubikmeter. Längre fram under 2019 kommer också eSprinter, en ännu större laståsna som tar 10,5 kubikmeter och har samma drivlina som eVito.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!