Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Mercedes Geländewagen 300 CDI Tgb 152 6x6

Försvarets materielverk, FMV, anskaffar nya terrängbilar för svenska försvaret. Mercedes-Benz beprövade G-wagen byggda för att tåla extra mycket ger soldater både högre säkerhet, framkomlighet och komfort.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Försvarets materielverk, FMV, är en civil myndighet som lyder under Försvarsdepartementet och har ansvaret för inköp av utrustning till svenska försvaret. Ofta handlar uppköpen om specialprodukter som kräver spetskompetens i form av utvecklingsteam bestående av tekniker, jurister och projektledare. Allt för att beställningarna ska bli så rättvisa och ekonomiskt fördelaktiga som möjligt.

Trots alla rubriker om nedskärningar inom försvaret så har FMV ändå mycket att göra. Just med tanke på att affärerna av materiel och utrustning är ekonomiskt pressade är det extra viktigt med noggranna avtal och kravspecifikationer med utvalda leverantörer. Just nu är man mitt uppe i en större leverans av terrängbilar från Mercedes-Benz.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!