Mercedes GL 350 BlueTec 4Matic Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Mercedes GL 350 BlueTec 4Matic

Extra allt. Tanken slår mig när jag synar nya Mercedes GL. Vem behöver en 5,2 meter lång och 2,5 ton tung bil med V6-diesel, egentligen? Fler än man först vill tro visar det sig!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Näthandeln sprider sig som en löpeld. Butiker på landsorten tvingas slå igen när man lagom till löning kan sitta hemma och klicka på sina kommande förvärv. Hemelektronik, undertröjor eller appar – allt går att köpa från soffan. Till och med bilar går att klickköpa. Annat var det förr. Då fanns det ett skrå som kallades handelsresande, i folkmun ”väskdängare”. Väskdängaren reste land och rike runt till butikerna för att visa upp årets kollektion av dammsugarmunstycketeknik, fabriksvävda ullmattor eller poppiga gabardinbyxor av senaste snitt. Alla saluprover krävde ofta rejäla utrymmen i väskdängarens bil, gärna något stort amerikanskt. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!