Provkörning av Mercedes GLA 220 4Matic

Små och kompakta suvar är heta på bilmarknaden. Mercedes utmanare i klassen stavas GLA och har nu fått ett lättare lyft med bland annat en ny motor.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Mercedes så kallade Compact Cars, alltså A-klass och dess derivat CLA, CLA Shooting Brake, GLA samt B-klass har sålts i över två miljoner exemplar sedan 2011. De som köper dem är en klart yngre målgrupp än de som köper ”vanliga” Mercedes-bilar och de flesta av dem har aldrig ägt en bil från Mercedes tidigare. Det är så klart ett drömscenario för den tyska tillverkaren. Dels att sälja många bilar och dels att få in yngre kunder som förhoppningsvis fortsätter köra Mercedes större bilar när de sansat sig, bildat familj och så vidare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!