Foto: Mercedes

Provkörning av Mercedes GLB 220 d 4Matic

Mercedes fyller ytterligare ett hål i modellfamiljen med GLB som blir den åttonde bilen i deras kompakta segment, och den hämtar inspiration från ikonen Geländewagen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Liksom i många hushåll omkring i landet verkar bonusfamiljen ha blivit det nya svarta även i bilbranschen. I detta fall handlar det om suvar i kompakt­klassen där det blir allt mer tätbefolkat. Mercedes har de senaste åren jobbat med att släta ut designen hos sina modeller från den tidigare ganska yxiga formgivningen signerad Gorden Wagener, han är även designern bakom GLB. Dessutom har antalet modeller eskalerat kraftigt då de ska ha minst en modell i varje klass vare sig det är småbilar eller stora suvar och suvar med coupéstuk. Dessutom finns det knappt någon modell som inte går att få i AMG-utförande. GLB är inte något undantag när det kommer till det sistnämnda, men när det kommer till design så bjuder den på ett bekvämt avbrott då den är en modell som faktiskt vågar vara en konventionell fyrkantig suv. Visst har den fortfarande en del mjuka linjer men grundformen är fyrkantig, undertecknads favoritform när det kommer till bilar.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!