Provkörning av Mercedes GLC 220 d 4Matic

Ett M har redan blivit ett E, ett L ska bli ett S och nu är det dags för ett K att bli ett C. Mercedes är i full färd att stöpa, och döpa, om alla sina suvmodeller. Vi provkör efterträdaren till GLK som kommer med större utrymmen och nya namnet GLC.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är faktiskt inte så krångligt som det låter. När Mercedes nu är i mitt uppe i omstruktureringen av hela sitt suvmodellprogram följer det bilflorans naturlagar. A-klassen har sedan en tid haft ”sin” suv i form av GLA, alldeles nyligen fick E-klassen sin suv GLE (tidigare ML), C-klassen får nu sin GLC och inom kort får S-klassen sin suv GLS (nuvarande GL). Principen är densamma hos BMW och Audi där varje modellserie har sin X- eller Q-modell.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!