Den ökade tjänstevikten gör SL 63 AMG mer attraktiv än SL 65 AMG. Dragsterkaraktären illustreras tydligt av kollegans fullgaslusta!

Provkörning av Mercedes SL 63 AMG

AMG innebär på Mercedesspråk höjd effekt och förfinad väghållning. Den tyska trimningsfirman har goda anor och senaste roadstern SL 63 AMG bjuder både på hästsparkar och sportbilsmässig precision.

Inte undra på att de morgontrötta Palm Springs-borna stirrar. Nya strålkastare och frontgrill med elakare look bidrar extra till att folk gärna flyttar på sig när de får syn på SL AMG i backspegeln. De upphöjda bulorna på motorhuven skickar direkta hälsningar till 1950-talets SL-vagnar. Vi är på plats i USA för att smaka på nya SL som erbjuds i två olika versioner, SL 63 AMG samt SL 65 AMG. Den förstnämda har V8-motor på 6,2 liter, effekten är 525 hästkrafter och vridmomentet mulliga 630 Newtonmeter. Kraft­överföringen sker via Mercedes egna sjuväxlade 7G-Tronic, växlingarna går blixtsnabbt i både automat och i manuellt läge. Motorkaraktären är sportbilssmässig och placerar sig i det breda gränslandet mellan Ferrari F430 och Porsche 911 Turbo.

Anser man inte SL 63 AMG vara nog finns storebror SL 65 AMG. Namnet till trots har 65:an en sex­liters V12-motor, skillnaden är dubbelturbomontaget som skickar upp effekten till hela 612 hästkrafter! Kraften är etter värre – maffiga 1 000 Newtonmeter i vridmoment gör SL 65 AMG till en riktig slägga när du trycker gaspedalen stumt mot golvet.

En tidig lördagsmorogn på plats i Palm Springs rullar vi med båda bilarna ut ur den sömniga lyxhotell-staden. På motorvägen genom öknen går SL 63 AMG förvånansvärt komfortabelt. Chassi och fjädring är inte för hårt stämda, i stället kan vi njuta det ståtliga landskapet till hundra procentigt. Taken är givetvis nerstuvade under bakluckan och tack vare finessen Air Scarf är det i princip dragfritt nere i sittbrunnen, trots att det bara är ett par plusgrader i luften. Två små fläktar i nackskydden blåser varmluft vilket gör att man kan köra nercabbat även när det är lite kallare.

 Ganska snart börjar vi närma oss bergen och vi startar att klättra. 

 SL 63 AMG sänder rejäla körglädjeshälsningar i de snäva böjarna. Rivet i motorn och de snabba växellådsreaktionerna gör att bilen är i sitt rätta element. Ljudet som studsar tillbaka från de lodräta bergen berättar om ett rivigt och isket motorvrål.

 Sittställningen är komfortabel, inte alls sportbilshård som hos flera supersportbilar. Det märks att Mercedes är ett komfortmärke i första hand. Knappar du in sportläget i det aktiva chassit förbyts dock den mjuka färden till mer stötig, mer anpasad för aktiv körning.

Allteftersom vår bergsklättring når högre höjder möter vi mer snö och ishalka. De femekrade 19-tums höga aluminiumfälgarna är skodda med sommardäck i 255/35-profil fram och 285 millimeter breda bakdäck – greppet är lika med noll.

 Accelerationen för SL 63 AMG är mäktig, 0-100 km/h tar bara 4,6 sekunder och toppfarten har Mercedes valt att begränsa till 250 km/h. Hade inte spärren funnits hade bilen marscherat vidare även efter 300 km/h-strecket. Det som imponerar mest är hur väl den två ton tunga vagnen rör sig på vägen. Dynamiken och körglädjen är på topp, skam vore annat när prislappen visar på drygt 1,4 miljoner kronor. 

 Långt ifrån trött på bilen skiftar jag SL 63 AMG till den 87 hästkrafter starkare och 734000 kronor dyrare SL 65 AMG.

Fullspäckad med ännu mer utrustning, bland annat exklusiv nappaskinnklädsel som standard, kostar bilen 2156000 kronor. 

 Kraftöverföringen består av en femväxlad automatlåda på grund av det väldiga vridmomentet. Accelerationen 0-100 km/h går 4,2 sekunder, maxhastigheten stoppas även här elektroniskt vid 250 km/h.

 Fullgas från start innebär att den 2 120 kilo tunga roadstern brakar iväg utan pardon. G-krafterna känns i kroppen, tack och lov är broms­utrustningen väl dimensionerad för aktiva körlekar.

 Provar att koppla ur antisladdsystemet vid ett rödljus, effekten är förödande. Med spinnande bakhjul står bilen kvar med ett massivt rökmoln från de bakre hjulhusen. 1 000 Newtonmeter gör sitt för att pulverisera bakdäckens gummi.

 Till vardags fungerar dessa superbilar överraskande bra och den ”billigare” 63-modellen är versionen att sikta in sig på som SL AMG-spekulant. Dubbelturbo och V12-motor riktar bara lyxbilskunder som önskar vräka sig i kraft och prestige in sig på.

Mercedes SL 63 AMG

Pris

1 422 000 kronor.

Motor

Bensin, 8-cyl längsmonterad V-motor, dubbla överliggande kamaxlar, 4 ventiler/cylinder. Kompression 11,3:1. Borrning/slag 102,2/94,6 mm, 6 208 cm3. Max effekt 525 hk (386 kW) vid 6 800 r/min, max vridmoment 630 Nm vid 5 200 r/min.

Kraftöverföring

Bakhjulsdrift. 7-växlad automatisk låda. Aktivt antisladdsystem (ESP).

Fjädring/hjulställ

Skruvfjädring och krängningshämmare fram och bak. Fram fyrlänkad upphängning, bak multilänkaxel.

Styrning

Kuggstång, servo. Vändcirkel 11,0 meter.

Bromsar

Ventilerade och borrade skivor fram och bak. Sensotronic Brake Control, SBC, elektro-hydrauliskt system, ABS.

Hjul

Fälg fram 8,5 tum, bak 9,5 tum. Däck fram 255/35 R19, bak 285/30 R19.

Mått/vikt(cm/kg)

Axelavstånd 256, längd 461, bredd 182, höjd 130, spårvidd fram/bak 157/155. Tjänstevikt ca 1 970, maxlast ca 255 kg. Tank 80 liter.

Fartresurser

Acceleration 0-100 km/h 4,6 s, toppfart 250 km/h (elektroniskt begränsad).

Bränsleförbrukning/miljö*

Blandad körning 1,39 l/mil. CO2 330 g/km.

* Enligt tillverkaren

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!