Britt-MG har blivit kines-MG och liten sportbil har blivit mellanstor suv. Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Provkörning av MG EHS Plug-in Hybrid Luxury

Gamla brittiska bilmärket MG har blivit nya kinesiska bilmärket MG. Med en ny billig elbil har MG gjort rekordstark comeback på den svenska marknaden. Lite i skymundan av elbilen finns laddhybriden EHS. Vi har provkört och upptäckt att MG är bra på vissa punkter och sämst i bilvärlden på en sak.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

1 990 kronor per månad för MG ZS EV, en liten suv som körs på el. Det är klart att MG har blivit den stora snackisen i svenska bilhallar. Men MG har fler modeller än populära ZS. Vi har provkört laddhybridsuven EHS – en något större suv än elbilen.
Det första jag lägger märke till bakom ratten är att EHS är väldigt lik Ford Kuga, både till design och känsla. Det är väldigt svart med skinn, svartlackade paneler och några kromade lister. Traditionellt. 

Sittpositionen är hög, även för att vara en mellanstor suv, och baksätet relativt rymligt, även om det är korta sittdynor. Batteriet på 16,6 kWh är placerat under baksätet och påverkar inte lastutrymmet.
Jag letar mig runt i menyer och knappar och hittar de vanliga funktionerna. En knapp för elläge och menyer i pekskärmen på tio tum visar tydligt hur jag ska ställa in energihanteringen för att spara el i batteriet. Lika tydliga är andra funktioner och precis som Ford har MG bemödat sig att förklara funktionerna i små undertexter. Bra.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!