Foto: Daniel Abrahamsson / Moderna Klassiker

Provkörning av MG RV8 (1994)

MGB är kanske den bil som definierar den engelska bilbyggarkulturen bäst. I 90-tals-MG:n RV8 återfinns många komponenter från den gamla klassikern, men räcker det för att den ska leva upp till förväntningarna som dess anfader satt? Vi provkör!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det sägs att det regnar mycket i England. Men talar man med de som vet, så gör det inte det. Regnar mycket, alltså. I England. Visst finns det vissa platser där det i perioder kommer stora mängder nederbörd. Men att det regnar jättemycket överallt är tydligen en myt. Här däremot, där vi är i dag – på det halländska inlandet, regnar det mest i hela Sverige. Minst 1 000 millimeter regn per år hör till det normala. I London är motsvarande siffra 600 millimeter. Skillnaden är att det i Halland regnar mycket då och då, medan det i London och England regnar lite – men typ hela tiden. Så ja, det är en myt – men ändå inte. Därför är det för ovanlighetens skull med ett stort leende som jag trycker igång vindrutetorkarna på den bil som jag nu har tagit plats i. I dag är det kallt, grått och blött. Det är alltså precis som det ska vara när man kör engelsk sportvagn, tänker jag. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!