Foto: Richard Newton

Provkörning av Mini John Cooper Works Clubman ALL4

Minis lilla kombi har gått och blivit så gammal att den behöver en uppfräschning. Vi kör uppdaterade Mini Clubman i John Cooper Works-utförandet som med 306 hästkrafter gör den till Minis starkaste och snabbaste bil hittills.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sverige och Volvo har sitt Polestar, Storbritannien och Mini har sitt John Cooper Works. Nåja, skillnaderna är förstås många men det finns faktiskt också många likheter.­ Liksom Polestar har John Cooper Works sina rötter i racing och liksom det svenska racingstallet har den lilla trimverkstan från Farnborough i Hampshire gått och blivit uppköpt av en biljätte. Christian Dahls Polestar sögs upp i Geely-koncernen 2015 och samma sak hände med John Coopers, eller rättare sagt sonen Michael Coopers, företag år 2008 då BMW tog över verksamheten.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!