Mini John Cooper Works GP Foto: Mini

Provkörning av Mini John Cooper Works GP

En ny generation Mini står för dörren men innan den får komma ut pressar Mini ut det sista ur den gamla. Mini John Cooper Works GP är den snabbaste Mini-bilen någonsin, men hur är det med körglädjen?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Den står där borta, lite avsides för sig själv och lockar med sin råa framtoning och kompressormatade fyrcylindriga motor. Mini har bjudit in till provkörning av alldeles nya Mini John Cooper Works GP på en liten racerbana på Mallorca och allt jag kan tänka på är att jag inte har kört föregående generation Mini GP. Från skrävlande kollegor har jag fått legenden om Mini GP berättad för mig flera gånger. Hur skarp styrningen var, hur stötig den var, hur kompressormotorn ylade. Kort sagt – hur tokrolig den var.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!