Foto: Peter Klemensberger

Provkörning av Mitsubishi ASX 2,0 AS&G 4WD Business CVT

För nästan tio år sedan lanserades Mitsubishi ASX och blev därmed en tidig aktör i mellansuvsegmentet. Nu får modellen ett modernt ansikte men kanske mer intressant är fyrhjulsdrift i kombination med en större bensinmotor.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sällan har begreppet ansiktslyftning passat bättre än på ”nya” Mitsubishi ASX. Fronten har till årsmodell 2020 förvandlats från surt gapande till något som i det närmaste liknar ett dollargrin från det amerikanska 50-talet. Anledningen är att man vill lira bättre med formen hos framgångssagan Outlander som är den bäst säljande suven med laddhybridteknik i Europa. Designen kallas Dynamic Shield och presenterades 2015 för att för ett år sedan komma i sin senaste skepnad på pickupen L200, en bil vi provkörde i nummer 21/2019. Mest utmärkande för det senaste snittet av formspråket är de fyrkantiga klossarna med LED-ljus nere på stötfångaren.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!