Morgan Aeromax

Provkörning av Morgan Aeromax

2004 övertalade en schweizisk miljardär Morgan att bygga en unik bil i ett enda exemplar. Vi har träffat honom och fått köra den ovärderliga prototypen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

När Morgans chef efter åtskilliga nej äntligen sa ja till att bygga en unik bil till Eric I. Sturdza skakade de hand. Något kontrakt skrevs aldrig, för det behövs inte om man litar på varandra. Det var heller aldrig tal om kostnadsberäkningar eller budget. Det muntliga avtalet rörde en Aero 8-coupé i ett enda exemplar, eftersom det var Erics drömbil.

 Fyra månader senare ringde chefen, Charles Morgan, och bad Eric komma. I den gamla fabriken stod en modell av en bil, cirka en meter lång, skapad på nolltid av en 22-åring på designskolan i Coventry. Designstudenten, Matt Humphries, ville så gärna arbeta för Morgan och brukade plåga dem med sina teckningar, så de hade givit honom uppdraget.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!