Provkörning av Nissan Pixo 1,0 L

Provkörning av Nissan Pixo 1,0 L

Det är lite déjà vu-känsla när jag hoppar in i Nissan Pixo. För några månader sedan provkörde jag Suzuki Alto och det här är en likadan bil! De tillverkas på samma produktionslina i Indien och det som skiljer dem åt är strålkastare, grill och stötfångare.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Motorn har 1,0 liters cylindervolym och ger 68 hästkrafter. Det gör inte Nissan Pixo till något fartmonster men det är inte heller målsättningen. Desto roligare läsning är bränsleförbrukningen som Nissan uppger till 0,44 liter milen vid blandad körning. Koldioxidutsläppet är låga 103 gram per kilometer och för en konventionell bil med vanlig bensinmotor, fem dörrar, fyra sittplatser och bagagerum är det mycket bra. Nissan Pixo kommer att förses med det nyligen lanserade emblemet ”Puredrive” vilket klistras på alla Nissanbilar som har ett koldioxidutsläpp under 140 g/km.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!