Provkörning av Nissan Pulsar 1,5 dCi 110 Visia

För sju år sedan gav Nissan upp Golf-klassens mittfåra. I stället satsade man på mer lönsamma crossovermodeller. Nu gör man comeback med helt nya Pulsar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

De flesta av oss kanske inte har en kristallklar bild av Nissan Almera, och det var väl just det som var problemet. Bilen var ansiktslös som en manet i Västerhavet, och hade svårt att konkurrera i det stenhårda C-segmentet. Med fallande volymer och priser tog Nissan några radikala beslut några år in på 2000-talet. Man skrotade Almera 2006 och gav upp sin närvaro i halvkombiklassen i C-segmentet, själva hjärtat i Golf-klassen. I stället utvecklade man Qashqai, en crossover i samma storleksklass. Succén var monumental. Planerade 120 000 bilar per år blev 250 000, och det med en prisnivå som dessutom gav Nissan hälsosamma vinster.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!