Foto: Patrik Lindgren

Provkörning av Niu M1 Pro

Elfordonen kommer på allvar och med det även elmopeden som blir billigare med statligt stöd. Vi kör en stilsäker kines med detaljlösningar och smidighet som trumfkort: Niu M1.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Normalt håller vi på Teknikens Värld oss på fyra hjul men ibland tvingas vi vidga våra vyer och vingla ut i trafiken på två. Ni som har hängt med ett tag kommer säkert ihåg när vi testade 14 EU-mopeder i nummer 24/2002 när fenomenet slog ner som en bomb i landet. Testet måste anses som preskriberat och jag kan erkänna att inte alla mopeder lämnades tillbaka i det skick som de hämtats i, och inte bara på grund av usel detaljkvalitet.

Elmopeden har kanske inte slagit på samma nivå men allt fler ljudlösa tvåhjulingar rullar nu i alla fall på huvudstadens gator. En starkt bidragande anledning är att staten i form av Naturvårdsverket har öppnat lädret och bidrar med 25 procent (upp till 10 000 kronor) när du köper ett tvåhjuligt elfordon – cykel, moped eller motorcykel. I nummer 15/2018 körde vi den kompakta och hopfällbara Onebot och i 24/2017 gränslade vi halvsvenska Vessla, nu är det dags för nya Niu M1 Pro, ett smidigare och mer nedbantat alternativ av märkets modell N1S.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!