Opel Mokka Foto: Opel

Provkörning av Opel Mokka 1,4 Turbo 4x4

Den ser krallig ut, Opels lillsuv. Och overkligt stor, trots att den räknas som småbil. Den har tagits emot med öppna armar och är förbeställd i drygt 40 000 exemplar, trots att ingen beställare har kört den.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Opel är i desperat behov av en "hit". En bil som säljer bra, och kanske är Mokka just den bilen. En liten men ändå stor bil som ser tuff ut och som är användbar till det mesta – till ett hyggligt pris. Instegsmodell eller inropare är Mokka 1,6. Den har 115 hästkrafter, framhjulsdrift och femväxlad manuell låda. Priset är lovande 179 900 kronor och utrustningsnivån som ingår är riktigt skaplig. Saker att nämna är bland annat manuell luftkonditionering, cd/radio, starthjälp i backe, assistansbroms i nedförsbacke, farthållare, färddator, 18-tumshjul och uppvärmd ratt. Det där med 18-tumshjul är jag lite skeptisk till. Det kan bli bullrigt på våra svenska vägar. På tysk mark rullar hjulen dock ganska tyst upp till 130 km/h.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!