Provkörning av Opel Zafira 2,0 CDTI Ecotec

En uppdaterad version av flerbarnsfraktaren Opel Zafira, lastad med ny teknik. Den åldriga förarmiljön har fått en översyn, men hur mycket bättre har det blivit?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vinregionen Rheingau utanför Frankfurt är mest känd för sina torra, högkvalitativa rieslingviner. Men mitt bland de gröna druvodlingarna längs floden Rhen visas 2017 års facelift av Opel Zafira. Modellen är lite till åren kommen, den har funnits på marknaden sedan 2011. Det första som särskiljer den nya, uppdaterade versionen är fronten – bilen har fått nya, adaptiva LED-strålkastare med ett utseende som knyter an till formerna i nya Astra. Borta är de svarta valtänderna som hängde ned från stålkastarna på den gamla modellen. De nya strålkastarna ska ha ett vitare ljus än tidigare, enligt Opel-folket ska det förvandla natt till dag. Hur bra det fungerar får framtida test utvisa.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!