Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Peugeot e-208

Årets bil 2020 – Peugeot 208 – finns med eldrift och har en räckvidd på över 30 mil, går att snabbladda på 30 minuter och har stilen för att bli en tuff utmanare till Renault Zoe och Nissan Leaf. Den kan säkert bli mångas första elbil, men utrymmena är små.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Peugeot är något på spåren. I Teknikens Världs stora laddhybridtest (Teknikens Värld nummer 11/2020) tog Peugeot 508 Plug-in Hybrid hem segern och slog därmed tjänstebilsgiganten Volkswagen Passat GTE och koncernsyskonet Skoda Superb iV. Lilla bensindrivna Peugeot 208 gillades också av testlaget (Teknikens Värld ­nummer 9/2020) men föll på målsnöret. För även om vi har att göra med Årets bil 2020 fick 208 enbart fyra stjärnor i EuroNCAP – allt annat än fem är dåligt. Dåligt krockskydd för gångtrafikanter kostade en stjärna och även en testseger i Teknikens Värld.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!