Experimentbil som blev verklighet till Goodwood och nu på svensk racerbana. Foto: Stefan Isaksson / Polestar

Provkörning av Polestar 2 Beast

Polestars test- och utvecklingsförare Joakim Rydholm är på den plats där han trivs bäst. Eller, ja, näst bäst – för han sitter i passagerarstolen den här gången, inte vid ratten. Rydholm höjer rösten: ”Håll fullt nu, styr bara och känn, känn hur stadigt det går. Bra! Rakt över krönet där, håll linjen, bilen klarar det. Bra! Du kan ju det här.”

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Säg Goodwood Festival of Speed och alla som gillar bilar får något drömskt i blicken. Alla som gillar prestandabilar börjar direkt prata om det senaste bygget de sett och vilken förare som gjorde vad med vilken bil och i vilken kurva.

Geelys och Volvos elbilsmärke Polestar skaffade sig tidigt en relation till ­publiken på Goodwood. Där har Polestar visat konceptbilar och produktionsklara bilar till försäljning. Och publiken har svarat med kärlek. Goodwood har utvecklats till en av Polestars allra viktigaste marknadsplatser. Tack vare Goodwood och den kunniga publiken har Polestar fått rätt rykte. Polestar har också vunnit flera fina priser på de brittiska öarna.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!