Foto: Manuel Hollenbach

Provkörning av Porsche 718 Cayman S

Likt 718 Boxster har även varianten med tak, Cayman, fått färre cylindrar och turbo. Föregångaren kallades den perfekta sportbilen – får nykomlingen behålla titeln?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Hur viktigt är motorljudet i en sportbil? Hur många gånger den frågan har hamnat på agendan i mötesrummen vet nog bara Porsche. Men svaret verkar vara att det betyder väldigt mycket. Högtalarförstärkning av motorers akustiska egenskaper kan tyckas löjligt, men det är mer eller mindre standard i sportbilar. Trots detta har Porsche alltså skrotat den högvarviga 3,4-literssexan och ersatt den med en fyrcylindrig turbo i nya 718 Cayman och Boxster. Och motorljudet är inte särskilt spännande. Det låter mycket, speciellt med avgassytemet i sportläge, men jag kom på mig själv med att stänga av det flera gånger. Ljudet stör mest.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!