Provkörning av Porsche 911 GT3 RS

Provkörning av Porsche 911 GT3 RS

Ingenjörerna i Zuffenhausen har skämt bort oss med RS-modeller ända sedan början av 1970-talet. Lättade och anpassade för aktiv racingkörning står de två bokstäverna för något mycket exotiskt och kunnigt.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ganska snabbt står det klart att att nya 911 GT3 RS är någonting alldeles speciellt, utöver det vanliga. Med i minnet har jag vanliga GT3: an baserad på 997-modellen som skåpade ut all hård konkurrens på förra årets Bankalas. Precisionen och skärpan i detaljer och mekanik är densamma, plus lite till. På kryp- och kökörningen ut från de södra delarna av Stuttgart slås man av lättheten i bilen. Kopplingen är smidig – inte sportvagnstvär – i ingreppet. Visst, bromsarna har en rå metallisk anläggningston och växelspaken kräver distinkt handlag men överallt härskar en lättkördhet som få eller inga andra superbilar kommer i närheten av.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!