Foto: Robin Törnros

Provkörning av Porsche Cayenne S Coupé

Suv i coupéformat är högsta mode just nu och Porsche vill inte vara sämre. Vi åker till Österrike för att se vad nya Porsche Cayenne Coupé har att erbjuda mer än en slank taklinje.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det hela startade 2007 när BMW presenterade sin X6, en modell som när det begav sig blev utskälld på grund av dess vulgära design, som till skillnad från X5 som den baseras på bestal bilen på dess praktiska funktioner. Modellen blev nästan synonym med en slösande livsstil, en nagel i ögat på gemene man. Den var länge ensam i sin klass men nu verkar vindarna ha vänt och varenda biltillverkare med självaktning måste ha en coupé-suv i utbudet.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!