Provkörning av Porsche Cayenne Turbo GT

Porsche Cayenne Turbo GT är med sina 640 hästkrafter den kraftfullaste suven från Porsche, ja, utan elektrifiering alltså. För precis som sommarens provkörning av Land Rover Defenders V8 är det här, kanske de allra sista, en provkörning befriande fri från sladdar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det ligger där och skvalpar långt bak i medvetandet, att en provkörning av en ny bil med V8-motor kan vara den allra sista.
Så funderade jag när jag körde Land Rover Defender V8 i bergen norr om Turin och så går tankarna när jag landar på Visby flygplats och det står en racinggrön Porsche Cayenne Turbo GT och väntar på parkeringsgatan utanför ankomsthallen.
Ett snabbt pcr-test senare befinner jag mig på vägarna norrut, mot nybyggda och ­förlängda Gotland Ring. Det är lite ­märkligt men för mig är det allra första besöket på racerbanan som öppnade 2003. Jag skrev på den tiden en hel del om Alec Arho-Havréns projekt men det har alltid varit någon av mina kollegor som varit på provkörningar eller tävlingar på Gotland sedan dess.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!